Wednesday, November 24, 2004

Jemputan Menulis Untuk GT3

PRATAYANG GT3

Gangguan Teksual 3

1. Blue HIKARI: Sudah jadi kebiasaan, status bongsu Mak Usu buat dia liat disuruh itu dan ini. - http://www.bluehikari.com

2. Adi BERUANG: Ni ada saman sudah sampai rumah Gua... Date ngan masa saman ni kena time Lu pakai motor gua - http://akupunyapasal.rocks.it

3. Basrie DUGONG: Esok, Jumaat aku nak balik kampunglah cari bomoh - http://basrie.tk

4. Naga ORIGAMI: ...tidaklah boleh terlihat dek aku tentang sebahagian daripada pangkal **** **** dari celah-celah bukaan kolar baju seragam mereka. - http://sinaganaga.blogspot.com/ (**** **** tidak ditapis dalam GT3 nanti)

5. Lady EMI: Saya tengah kelentong sepupu-sepupu saya dengan citer antu. - http://realiti.blogdrive.com

6. Mop LANTAI: BATUK bukan BATOK. Betul tak? http://moplantai.com

7. Walid W4LYD: Perbualan yang pada aku lebih kepada 'ayat-ayat memancing. - http://walids.blogspot.com/

8. Op KETEK2: Sebab dia bukan orang sini, sungai itu tidak kenal dia. - http://fikirandalamkembara.blogdrive.com

9. Ir WANDY: Ada banyak hantu bungkus, hantu pocong dan hantu langsuir merayau-rayau kat situ. - http://www.irwandy.com

10. Amyz 93: Sedang asyik bercakap dengan tunang tersayang, dia terasa satu yang tak best. - http://amyz93.cjb.net

11. Ayares 151: Aduhai... inikah makhluk yang terlalu emosional? - http://ayares151.blogspot.com

12. Ahsuez ANI: Rupa-rupanya ada sekumpulan budak with the leader aged 7-8 carrying a chainsaw! - http://ahsuez.blogdrive.com

13. Tok RIMAU: TV dan pemain video aku dipulangkan oleh ibu kepada perompak yang tinggal ditingkat 10 tetapi barang kemas isteri dan anak aku telah langsai digadai. - http://www.danchan.com/weblog/harimauj



PEMBELIAN/TEMPAHAN
Harga masih mahal seperti hari-hari biasa. RM5 untuk senaskah (50 mukasurat). Sementara stok masih ada. Estimated Circulation: 100 naskah sahaja. Jika stok habis, Tok kirim edisi yang berikutnya.

Sila hantar wang pos ke nama dan alamat agen tok seperti yang tertera di bawah. Jangan lupa bagi alamat ruamah anda. Tok TIADA akaun maybank2u atau mana-mana e-bank. Tok menyokong perjuangan posmen tempatan :)


..........
Adalah tuan-tuan dan puan-puan sekalian dijemput menulis untuk zine Gangguan Teksual.

PERATURAN:
Kalau tidak rajin baca peraturan, sila lihat GAMBAR.

FORMAT:
Font Verdana saiz 8 untuk kandungan. Font untuk tajuk dan blurb adalah bebas. Layout dan imej bebas. Kertas A4 page setup landscape. Pada header letak url weblog + pada footer letak e-mel penulis dan tiada nombor mukasurat. Kosongkan ruang 2 inci di tengah kertas untuk stapling jilid. Utamakan bahasa baku dan boldkan bahasa slanga. Kandungan mestilah tidak langgar syarak dan undang-undang Malaysia. Setiap penulis 1 helai ( 4 mukasurat / depan belakang). Kirim 100 helai kepada saya.

Penulis boleh muatkan seberapa banyak artikel bergantung kepada panjang had saiz kertas A4. Penyusun berhak menolak mana-mana penyertaan yang tidak ikut peraturan.

Elakkan persembahan artikel yang biasa dibaca dalam surat khabar kerana GT adalah media diy alternatif. Ia perlu berbeza dan lain dari yang lain.

Hantar 100 helai guna Pos ekspres. Sertakan sampul Pos Ekspress beralamat sendiri untuk 5 naskah percuma milik penulis. Jika ada kemushkilan, sila tanya penulis2 sebelum ini. Lihat senarai dlm arkib.

PANDUAN TEMPLATE
Download Template dengan menekan butang kanan mouse. Save target as.


Panduan POS EKSPRESS:
Duit Stem Untuk Rujukan Penulis, Pengedar dan Pembeli
Size: 340 mm X 250 mm Price: RM7.00 Max weight allowed: 1kg
Size: 250 mm X 219 mm Price: RM6.00 Max weight allowed: 750gm
Size: 353mm X 250mm Price: RM4.00 Max weight allowed: 500gm (saiz paling sesuai untuk 100 helai kertas A4 ATAU 5 naskah GT)
Size: 229mm X 162mm Price: RM3.00 Max weight allowed: 200gm
Laman POS

APA PENULIS-PENULIS DAPAT DARI PROJEK INI
1. 5 naskah percuma
2. Promosi url weblog secara cetak
3. Hak untuk mencetak semula GT
4. Hak untuk mengedar dan menjual GT
5. Kepuasan dapat menurunkan tandatangan.

TANGGUNGJAWAB PENULIS
1. Menulis mengikut format dan syarat.
2. Memastikan ada ruang kelegaan untuk stapling.
3. Mengirim 100 set via Pos Ekspress (RM4)
4. Menyertakan sampul Pos Ekspress (RM4) beralamat sendiri untuk pemulangan 5 naskah percuma milik penulis.

TARIKH TUTUP: Tiada tarikh tutup. Cukup 13 penyertaan. Tok tutup penyertaan. Siapa cepat dia dapoat :) Yang lambat Tok pindahkan ke GT4 (Kalau rajin la).

ALAMAT SURAT MENYURAT (Jangan hantar polong pulak)
ghazali bunari
FPPSM,
81310 UTM Skudai
Johor

25 comments:

sinaganaga said...

>3. Mengirim 100 set via Pos Ekspress (RM4)
>4. Menyertakan sampul Pos Ekspress (RM4) beralamat sendiri untuk pemulangan 5 naskah percuma milik penulis.

Rimau,
Sampul perkara 4 tu kena masuk dalam sampul perkara 3 ke? Muat ke? Boleh lipat ke?

Tok Rimau said...

Boleh lipat. Pernah dibuat orang.

Anonymous said...

pegh! mantap lagi ganas front cover GT3! ngeri siyul. aku percaya isinya menggiurkan...

Op

d'arkampo said...

Tok,

Saya sebenarnya amat berminat untuk menyertai GT3 dan GT sebelumnya, cuma masa sangat cemburu dengan saya untuk saya meneruskan perbahasan (standard bahasa bahas zaman dulu).

Kalau ada sesiapa yang sudi meng'compile'kan karya saya kepada aturan yang telah ditetapkan, saya sangatlah berbesar hati dan saya hadiahkan kesemua wang royalti yang diperolehi daripada buku tersebut. Kira macam agen lah.

Terima kasih.

AyAres said...

tok... dah penuh quota? kalu blom..den nak antorkan den punyo nih..

AyAres said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nurul Afna Akma said...

GT v1&2...dah bace...aku tak beli pun...hamba yg baik telah beri pinjam..kalau keluar GT v3....mesti beli plak!.....

AhsueZ said...

encik tok rimau,

saye berminat nak antar karya utk gt3 nih, tapi saye agak kompius dgn turutan no mukasurat. bole tlg xplain tak? maklum le, saye nih 1st time nak cube2 antar karya. tenkiu...

Anonymous said...

Tok Rimau kata "Jangan print nombor mukasurat."

AhsueZ said...

ok. paham. utk layout tuh saye paham gak. kene ade 2 column kat a4 landscape format. cam ne plak susunan artikel tuh?

sebab, saye terpikir susunan artikel yg bersambong kalo kertas tuh dilipat 2. paham tak soalan saye nih? ;)

Anonymous said...

Tok Rimau kata: Jangan sambung muka kanan ke muka kiri (atau sebaliknya.) Boleh sambung artikel dari muka depan ke belakang sahaja.

Anonymous said...

Kau kawin barulah dinamakan hidup kau lengkap. Macam tu juga GT, kau kena dapatkan GT3 baru hidup kau lengkap. Kau tau asal-usul perkataan ISTERI? Mula-mula It's one, lepas tu it's two disusuli it's three (sebutan isteri). Kena ada tiga barulah lengkap :P

Er.. er.. o0o0o0.. empat baru lengkap ya?

Anonymous said...

Keep up the good work
»

Anonymous said...

Enjoyed a lot! » » »

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

Anonymous said...


Percocet [url=http://www.buypercocet.org]Percocet [/url]http://www.buypercocet.org
Buy Levitra [url=http://www.levitra.gd] Buy Levitra Online [/url]http://www.levitra.gd
diazepam [url=http://www.diazepamonlinepills.com] diazepam [/url]http://www.diazepamonlinepills.com
Phentermine [url=http://www.buyphentermineusa.com]Phentermine [/url]http://www.buyphentermineusa.com

Anonymous said...


Cialis Cialis http://www.cheapcialisz.com
Buy Oxycontin Buy Oxycontin http://www.oxycontin-pharmacy.com
Viagra Alternative Viagra Alternativehttp://www.viagraalternative.name
Viagra Viagra http://www.viagra-buy.us

Anonymous said...


phentermine [url=http://www.buyadipexovernight.com] Adipex Overnight[/url]http://www.buyadipexovernight.com
Vicodin [url=http://www.vicodinwithoutprescript.com] Buy Vicodin [/url]http://www.vicodinwithoutprescript.com
Percocet [url=http://www.percocetrxovernight.com]Percocet [/url]http://www.percocetrxovernight.com
Adipex [url=http://www.buyadipexusa.com] Buy Adipex[/url]http://www.buyadipexusa.com

Anonymous said...


Vicodin Without PrescriptionVicodin http://www.vicodinwithoutprescription.us
Online Oxycodone Oxycodone Online http://www.oxycodoneonline.net
Adipex Without Prescription Adipex Without Prescriptionhttp://www.buy-adipex-without-prescription.us
Hydrocodone Hydrocodone http://www.hydrocodonerxsale.com

Anonymous said...


Viagra Viagra http://www.buyviagraonlinew.com
Buy Xanax Online Buy Xanax Onlinehttp://www.buy-xanax-online.ws
Ambien Ambien http://www.buyambienrxpills.com
klonopin Buy klonopin Online http://www.clonazepamwithoutrx.com

Anonymous said...


ambienambienhttp://www.noiraqescalation.org
Buy CialisBuy Cialishttp://www.cialisbuy.us
Generic ViagraGeneric Viagrahttp://www.viagrageneric.name
Viagra Without PrescriptionViagra Without Prescriptionhttp://www.viagrawithoutprescription.vc

Anonymous said...

Loving the info on this site, you have done great job on the blog posts.

Anonymous said...

I love getting wonderful deals on different points I pay a visit to slickdeals and spoofee on a consistent basis and have gotten some pretty slick deals

Anonymous said...

cool read. I found this on Bing.

Anonymous said...

Totally free Proxy Servers are used for anonymous browsing. Most prevalent usage of cost-free proxy server is to bypass the higher education/place of work or any other place's security restrictions and access unrestricted internet sites. But [url=http://www.scrapestuff.com/scrapebox-resources ]private proxies blackhatworld [/url] servers ought to be utilized with caution. If utilised with out basic safety actions, it can result in large reduction as in comparison to advantage of searching the internet anonymously. There are two ways through which you can conceal your identification (your IP tackle) when browsing the web. Initial and the most affordable way is to use totally free proxy server. There are a lot of windows and linux proxy websites obtainable on the world wide web which allows you use their providers free of cost. The other choice for hiding your identity is to use compensated software program. The IP hiding computer software, changes your IP handle constantly to permit you browse net anonymously.

There are number of crucial issues you want to keep in head when employing free proxy servers.

one.) Observe out for your security

Do not give out any delicate info this sort of as your login facts or credit card details when employing distinct proxy servers since when you use totally free proxy server, all the details you provide on any site is initial sent to cost-free proxy server and then to the site server. So all the information go through the free of charge proxy server and most of the time it is unencrypted, exposing your sensitive info for prospective misuse.

Paid application are considerably far better in conditions of stability. There programs are made to conceal your IP and then discard all your info with out any human involvement.

2.) Balance and Availability

There are several cost-free proxy server internet sites but most of them are not secure and are not offered each time you go to them. This issue is not quite considerable with paid software.

3.) Speed of Browsing

When you use any proxy server for hiding your IP, you can feel the sluggish velocity of browsing instantaneously. Though there are excellent websites offered for anonymous browsing but they are extremely challenging to uncover. Also, pace is not regular it depends largely on load on their servers. At times you do get great browsing velocity but it is not constant. Once again, paid application for hiding IP are significantly far better at browsing pace. As they charge for their services, they make certain that the consumer knowledge is greater and you do not get slow pace although searching the internet through their application.

They are also excellent when you discover a quality 1 that masks your nation of origin. When seeking for a Online Proxy make confident it has Java mounted so you can watch movies. As you can occasionally have your region of origin cloaked but if java does not function it is not much use.